Το ταμείο είναι μείον για τον Στρατό Ξηράς σχεδόν 400 εκατομμύρια!

Την σκληρή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Στρατός Ξηράς περιέγραψε με “ψυχρούς” αριθμούς ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης. Συνομιλώντας με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ο Α/ΓΕΣ είπε ότι ο ΣΞ καλείται με 210 εκατομμύρια ευρώ να καλύψει ανάγκες που η κάλυψή τους απαιτεί περίπου 600 !

Πως γίνεται αυτό; Με πατέντες όπως είπε ο Αρχηγός ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό που “έχει σηκώσει τα μανίκια» και βρίσκει λύσεις .

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει συζήτηση για την περιβόητη αναδιοργάνωση που όλο την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε. Γιατί αυτό που παρουσιάστηκε ως “αναδιοργάνωση” την εποχή υπουργίας Παναγιωτόπουλου και Αρχηγίας ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου ήταν κάτι σαν αναδιοργάνωση.

Ο κ.Τελλιδης είπε ότι “στο πρόγραμμα υπάρχουν εν εξελίξει συγχωνεύσεις μονάδων, ωστόσο γινονται και άλλες πιο ριζικές προσεγγίσεις οι οποίες αναμένονται να ειναι έτοιμες μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ώστε να συνδυαστούν με τις ετήσιες μεταθέσεις στελεχών”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016