Στρατιωτικοί ιατροί και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό θα εκπαιδεύουν μικρούς μαθητές στα σχολεία, στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του 404 ΓΣΝ Λάρισας που αξίζει συγχαρητηρίων. Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας ένστολο προσωπικό θα περνά τα προαύλια των σχολείων και θα εισέρχεται στις μαθητικές αίθουσες για μαθήματα ζωής. 

Το 2015 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εγκρίνει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για την εφαρμογή του προγράμματος Kids Save Lives στα σχολεία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  των μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής. Περιλαμβάνει αρχικά ενημέρωση με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και στη συνέχεια ακολουθεί πρακτική εξάσκηση από τους μικρούς μαθητές πάνω σε κατάλληλα προπλάσματα.

Το 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας ,έχοντας εμπειρία 3 και πλέον ετών στην εκπαίδευση πολιτών  στη βασική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτών και διαθέτοντας έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές,  τολμά να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξώντας να συμβάλει στην καθιέρωση της εκπαίδευσης πάνω στη βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα σχολεία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016