Σημαντικές παρεμβάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία, μέσα στο 2018. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ, έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από αντισταθμιστικά ωφελήματα και δωρεές για πλήρη ανακαίνιση του 251 ΓΝΑ, που θα περιλαμβάνει και ανανέωση του εξοπλισμού του.

Για το 401 ΓΣΝΑ, ο στόχος είναι η λειτουργία εντός του 2018 διακλαδικής γυναικολογικής και παιδιατρικής κλινικής. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με την στελέχωση των δύο κλινικών αλλά στο ΥΠΕΘΑ αισιοδοξούν ότι θα ξεπεραστούν.

Στο ΝΝΑ λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία το Κέντρο Υποβοήθησης Γονιμότητας και αναμένονται κι άλλες παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Και τα τρία νοσοκομεία πρέπει να βοηθηθούν με κάθε τρόπο. Όχι επειδή είναι νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες ποτέ δεν λειτούργησαν ως κάστα, αλλά επειδή παρέχουν ιατρική περίθαλψη υψηλού επίπεδου ακόμη και τώρα που δεν έχουν τις “ξενοδοχειακές παροχές” του ιδιωτικού τομέα. Κι αυτό είναι το πρωταρχικό στην υγεία. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ είναι άριστο και είναι κρίμα που το “κρύβουμε” και δεν το προβάλλουμε όπως που αξίζει με τον …μπαμπούλα των ιδιωτών που θα ήθελαν πολύ να μην υπήρχαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016