Στρατηγός Μανωλάς στο Militaire: “Γιατί ανησυχώ πολύ για το προσφυγικό”!

Ο Στρατηγός και Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς μίλησε στο Militaire.gr με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τις επιπτώσεις που έχει στη χώρα και στις ΕΔ.

Ο Επίτμος Α/ΓΕΣ δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος και πρώτα απ΄ όλα υπενθυμίζει στους πολιτικούς και στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ασκούν εξουσία με “φάρο το το υπ΄ αριθμόν 1 άρθρο του Συντάγματος.Πρέπει να ασκείς εξουσία για τον ελληνικό λαό και το Έθνος”.

Ξεκινώντας απ΄ αυτή την επισήμανση μιλά για τα λάθη που πιστεύει ότι έκανε η κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού . Κρίνει τη στάση της ΕΕ και εξηγεί τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μιλά για τα “ποιοτικά χαρακτηριστικά” του 50% των προσφύγων-μεταναστών που έχουν περάσει στην Ελλάδα και εξηγεί γιατί του προκαλούν ανησυχία.

Μιλά φυσικά για το βάρος που έχουν κληθεί να σηκώσουν οι ΕΔ στο θέμα των προσφύγων και χτυπά καμπανάκι κινδύνου.

Αναλύει την κατάσταση στην Τουρκία και τέλος αναφέρεται στην συνάντηση που είχε με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο αλλά και για την πιθανότητα να ασχοληθεί με την πολιτική.

Η συνέντευξη έχει μαγνητοσκοπηθεί στις εγκαταστάσεις του New York College  όπου ο κ.Μανωλάς ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που είχαν οργανώσει ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016