Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του επανέφερε το θέμα της εθελοντικής στράτευσης γυναικών. Θέμα που πάντα προκαλεί εντύπωση και συζητήσεις. Το εννοεί ο Πάνος Καμμένος είναι το πρώτο ερώτημα. Και το δεύτερο; Πιστεύει ότι μπορεί να “περάσει” ένα τέτοιο μέτρο από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο πρώτο η απάντηση είναι ναι. Ο Καμμένος πιστεύει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας για εθελοντική στράτευση. Πιστεύει επίσης ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν στο στράτευμα και σε επίπεδο “θητείας” ,όπως πρόσφεραν και ως μόνιμα στελέχη. Επικαλείται τη διεθνή εμπειρία η οποία όμως σ΄ ότι έχει να κάνει με γυναίκες που κάνουν θητεία στρατιώτη ουσιαστικά περιορίζεται στο Ισραήλ. Το οποίο προφανώς έχει άλλη κουλτούρα από τη δική μας.

Υπάρχουν αρκετοί στρατιωτικοί οι οποίοι είναι αντίθετοι στις απόψεις Καμμένου. Υποστηρίζουν ότι μπορεί πράγματι να υπάρξει ανταπόκριση από τις γυναίκες για να στρατευθούν . Αλλά αυτό θα οφείλεται κυρίως στην απόγνωση που θα έχει προκαλέσει η μακροχρόνια ανεργία, παρά στην επιθυμία να ενταχθούν στο στράτευμα έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως στρατιώτες θητείας. Αυτή η νοοτροπία δεν είναι το ζητούμενο ,λένε οι στρατιωτικοί που θέλουν βεβαίως να γεμίσουν τις μονάδες με κόσμο ,όχι όμως με οποιοδήποτε κόστος.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί τα σχέδια Καμμένου. Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη “καταπιεί” τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις που κακά τα ψέμματα δεν ήταν ποτέ του…γούστο τους. Θα είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνουν πίσω και στο θέμα της στράτευσης γυναικών. Και αυτό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να περάσει μόνο λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων Τσίπρα-Καμμένου.

Οι μπαρουτοκαπνισμένες φεμινίτριες-αγωνίστριες της Κουμουνδούρου είναι ήδη στα…ταμπούρια τους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016