«Ο καταυλισμός της Ειδομένης αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη» δήλωσε ο ειδικός συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

 Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι καθημερινά εικόνες ντροπής, που υποβιβάζουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατακλύζουν τα ΜΜΕ και πως η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

 Επίσης, σημείωσε ότι η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς, ήδη, δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι επιβάλλεται η άμεση μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με φύλαξη, έλεγχο και οργανωμένη διανομή γευμάτων. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτά τα κέντρα θα πρέπει να είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει, τουλάχιστον, τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες και πως η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνο ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε άλλες χώρες.

«Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

                                                                                                 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016