Σουλτάνος Ερντογάν: Πάει για αυτοδυναμία το κόμμα του σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Όλα δείχνουν ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει σημαντικό προβάδισμα στα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών. Αυτό μεταδίδει τουλάχιστον η κρατική τουρκική τηλεόραση  TRT. Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για εξασφάλιση της αυτοδυναμίας που επιδιώκουν Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Αν και η καταμέτρηση ψήφων στις μεγάλες πόλεις δεν έχει ολοκληρωθεί τουρκικά ΜΜΕ και το Reuters, υποστηρίζουν ότι το AKP λαμβάνει ποσοστό 53,2%, με καταμετρημένο το 42% των ψήφων. Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) λαμβάνει 20,7% ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και το εθνικιστικό Κόμμα MHP μπαίνουν οριακά στο κοινοβούλιο, με ποσοστό 11% το καθένα.

Στέλεχος του AKP ανέφερε στο Reuters ότι αναμένει το ποσοστό του κόμματος να πέσει στο 45-46%, ενώ δεύτερο στέλεχος εκτίμησε ότι το κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016