Αυτά παθαίνεις με τις …ΠΓΔΜ! Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι στο Militaire.gr δεν χρησιμοποιούμε ούτε καν το όνομα ΠΓΔΜ όταν αναφερόμαστε στο κρατίδιο -υπάλληλο των ισχυρών. Στη Γεωγραφία μάθαμε ότι υπήρχαν τα Σκόπια κι ευτυχώς είχαμε καλούς δασκάλους .

Σκόπια λέγονταν,Σκόπια λέγονται και νομίζουμε ότι μετά από την φασιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά τους στο προσφυγικό, Σκόπια θα πρέπει να τα αναφέρουν και οι Έλληνες πολιτικοί από δω και μπρος. Το ΠΓΔΜ περιέχει τον όρο Μακεδονία και για να πούμε την αλήθεια ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί …μας άρεσε.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Μουζάλας έκανε την γκάφα παρασυρόμενος από ιδεοληψίες που πολλοί συμπρατριώτες μας έχουν και είχαν αυτά τα χρόνια. Θα μιλήσω για δημοσιογράφους που γνώρισα και γνωρίζω και οι οποίοι είχαν και πιθανόν έχουν απόψεις …κατανόησης για το “δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού”! Ειδικά τότε την εποχή που η “ισχυρή Ελλάδα” του κ.Σημίτη που …κάλπαζε για να εισέλθει στην “ισχυρή Ευρώπη” ,τέτοιες απόψεις ακούγονταν με πάθος στα “πηγαδάκια” των “εκσυγχρονιστών”. Είχαν ξεχάσει όσα ο ιδρυτής του κόμματός τους ,του ΠΑΣΟΚ είχε πει, το “καυτό” 1993. Μεταξύ των “ευέλικτων” και δημοσιογράφοι.

Κάποιους τους είδα το πρωί να …κουνάνε το δάχτυλο στον Μουζάλα! Πίκρα…

Ο Γιάννης Μουζάλας ,για να τα λέμε όλα , είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Έχει κληθεί να διαχειριστεί την χειρότερη προσφυγική κρίση και τουλάχιστον είναι απ΄ αυτούς που φαίνεται να είναι ειλικρινής. Το ολίσθημα με τα Σκόπια που τα είπε “Μακεδονία” όμως μάλλον δεν μπορεί να το “σώσει” με την δικαιολογία της “εκ παραδρομής αναφοράς”.

Το βίντεο για όσους “ξέχασαν” την “ευελιξία” τους ,τότε που αντί για ρεπορτάζ “έπαιζαν” χρηματιστήριο…

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016