Οι Τούρκοι βιάζονται και πιέσουν για δήθεν λύση στο Κυπριακό. Όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου για το ΚΥΠΕ το μήνυμα ότι μέσα σε τέσσερις ώρες μπορεί να είναι στο Κράν Μοντάνα έστειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην περίπτωση που μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου συμφωνηθεί πλαίσιο λύσης, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Και η Βρετανία σε τέτοια περίπτωση θα συμμετάσχει επίσης σε επίπεδο Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρότεινε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μείνει στο Κράν Μοντάνα μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα. Πάντως η εκτίμηση είναι ότι εντός της βδομάδας ο Γκουτέρες θα είναι πίσω στο Κράν Μοντάνα. Η τουρκική πλευρά από χθες εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάσει το γραπτό έγγραφο με τις θέσεις της το οποίο ζήτησε από όλες τις πλευρές ο ΓΓ του ΟΗΕ για να το παραδώσει αύριο Δευτέρα. Οι εργασίες γίνονται μέχρι τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή μάλιστα και του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την νέα φόρμουλα που έχει υιοθετηθεί του “προσέγγισε και κέρδισε” οι πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις-συγκλίσεις τους στα έξι κεφάλαια. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, η μια πλευρά θα καταθέτει την πρόταση-σύγκλισης της στο περιουσιακό και η άλλη στο κεφάλαιο τον εγγυήσεων. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν συγκλίσεις σε όλα τα κεφάλαια και θα διασφαλιστεί παράλληλη πρόοδος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016