Με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη οι στρατιωτικοί θα πληρώνονται επιπλέον όσοι στρατιωτικοί εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες Σάββατα,Κυριακή και αργίες.

Με έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ  “καθορίζεται η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα,τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες -όπως αυτές αναλυτικά καταγράφονται στην σχετική διαταγή…”

Τα χρήματα δεν είναι άξια λόγου ,αλλά η απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ έχει σημασία,ως κίνηση. Μετά από την τετραετία Κωσταράκου κατά την οποία το μόνο που έγινε για το προσωπικό ήταν περικοπές,περικοπές και πάλι περικοπές, κάθε απόφαση υπέρ του προσωπικού ,κάνει τη διαφορά . Δείχνει πως ο ένας Αρχηγός αντιμετώπιζε τα θέματα του προσωπικού και πως τα αντιμετωπίζει ο σημερινός.

Το αίτημα για αποζημίωση των υπηρεσιών Σάββατα,Κυριακές και αργίες , είχε τεθεί και επί εποχής Κωσταράκου. Όπως αποδεικνύεται τώρα κανείς δεν είχε ασχοληθεί.

Το αίτημα για την καταβολή αυτών των λίγων έστω ευρώ , υποβλήθηκε ξανά από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη. Η “χημεία” τους είναι καλή κι αυτό έπαιξε το ρόλο του ,ώστε το αίτημα να εξεταστεί και λογικά να υλοποιηθεί.

Η εφαρμογή της απόφασης Αποστολάκη έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016.

 

12463685_10206494063003955_1244032835_n