Ο Πέτερ Ραμσάουερ εκτός από ρατσιστής, είναι και ψευτράκος.Όπως όλοι οι ρατσιστές.Διαψεύδει τον Έλληνα φωτορεπόρτερ για την φράση που είπε: τον αποκάλεσε βρωμοέλληνα! Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,ο Αντικαγκελάριος τον καλύπτει! Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ επιμένει στις δηλώσεις του και φυσικά δεν τίθεται θέμα ποιον πιστεύουμε. Τον φωτορεπόρτερ.Κι όχι επειδή είναι Έλληνας,αλλά επειδή για την αξιοπιστία των Γερμανών έχουμε χιλιάδες λόγους να αμφιβάλουμε πλέον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ λοιπόν  ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι  «δεν μπορώ να το φανταστώ και δεν έχω λόγους να αμφισβητώ τα λόγια του Πέτερ Ραμσάουερ»,αναφερόμενος στο περιστατικό προσβολής του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag προς Ελληνα φωτογράφο, κατά την επίσκεψη του κ. Γκάμπριελ και της αντιπροσωπείας του στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος πάντως προσθέτει ότι δεν αντελήφθη κάτι, αλλά ενημερώθηκε αργότερα από τον γερμανό πρέσβη ότι υπήρχε μια τέτοια φήμη.

Από την πλευρά του ο κ. Ραμσάουερ δίνει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας προς την εφημερίδα: «Ο φωτογράφος έφθασε καθυστερημένος, σπρώχθηκε προς τα εμπρός και με αυτόν τον τρόπο με χτύπησε δυνατά στα πλευρά. Ως πρώην τερματοφύλακας, μπορώ να αντέξω πολλά. Ο ισχυρισμός ότι έσπρωξα ή προσέβαλα έναν φωτογράφο είναι ψευδής».

Σύμφωνα πάντως με δήλωση του φωτογράφου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο κ. Ράμσάουερ όχι μόνο τον προσέβαλε, αλλά «επανέλαβε τις ύβρεις του και στα αγγλικά». Ο φωτογράφος ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο το θέμα έχει λήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, αλλά όχι ο κ. Ραμσάουερ, του ζήτησαν συγγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ούτε ο γερμανός πρέσβης ούτε οι συνεργάτες του ζήτησαν συγγνώμη από τον φωτογράφο, διότι δεν υπάρχουν μάρτυρες για την υποτιθέμενη προσβολή. «Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση μαρτυρίας εναντίον μαρτυρίας», δήλωσε στην Bild am Sonntag υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από ατυχές.