Οι εμπειρογνώμονες την Αεροπορίας Στρατού έχουν αρχίσει ήδη να ερευνούν για τα αίτια του χθεσινού ατυχήματος με το Apache.Το πρώτο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους είναι το βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης. Όπως θα δείτε στο έκτο δευτερόλεπτο φαίνεται μία λάμψη στον κινητήρα του Apache.

Αυτή η λάμψη έκανε εντύπωση σε αρκετούς και προφανώς θα εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες.Παρόλα αυτά συζητώντας με στελέχη που γνωρίζουν το Apache καταλάβαμε ότι σε πρώτη φάση δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία.Ωστόσο είναι ένα στοιχείο που θα εξεταστεί.

Η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το ύψος του Apache πριν ξεκινήσει την καθοδική του πορεία προς τη θάλασσα.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το Apache θα έπρεπε να βρεθεί 50 μέτρα ψηλότερα,πριν κάνει τον καθοδικό ελιγμό του.

Η απόσταση από το σημείο που ξεκίνησε η κάθοδος μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας δεν ήταν αρκετός για μπορέσει το Apache να μπορέσει να ξαναπάρει ύψος.Οι χειριστές προσπάθησαν μάταια να το σώσουν και φαίνεται λίγο πριν από την πρόσκρουση ο έλικας να έχει μια καμπυλότητα προς τα πάνω.

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο βεβαίως τον έχουν πάντα οι ειδικοί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016