Η Τουρκία πήρε τα πάντα από την ΕΕ. Τρία δις στο ταμείο για να “φιλοξενεί” πρόσφυγες και κυρίως να σταματήσει τη “ροή” τους προς τη δύση. Θα κάνει υποτυπωδώς το πρώτο όπως το κάνει μέχρι σήμερα και θα δεν θα κάνει τίποτα για το δεύτερο!

Μοναδική ελπίδα να συμμορφωθεί το κράτος-τρομοκράτης είναι να ενοούν οι ΗΠΑ αυτά που ανώνυμοι αξιωματούχοι τους διαρρέουν σε μεγάλες εφημερίδες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal και τον Independent, οι ΗΠΑ διαμήνυσαν στον Ερντογάν κάτι πολύ απλό: “Κλείσε το στόμα σου και σφράγισε τώρα τα σύνορά σου με τη Συρία”!  Αν ευσταθούν όλα αυτά που γράφονται η Άγκυρα έχει θέμα σοβαρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ΗΠΑ έχιυν υπολογίσει ακόμη και το στρατό που θα χρειαστεί για να γίνει το σφράγισμα των συνόρων με τη Συρία. 30.000 στρατιώτες του λένε ότι χρειάζονται για να σταματησουν να μπαινοβγαίνουν στην Τουρκία οι τζιχαντιστές.

Το χειρότερο για τον Ερντογάν είναι ότι οι ΗΠΑ, μ΄ αυτή τους τη στάση επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν την παραμικρή εμπιστοσύνη σ΄ όσα λένε Ερντογάν και Νταβούτογλου ,θεωρώντας ότι “παίζουν” με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016