Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι Τούρκοι προκαλούν παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο του Αιγαίου με πρόσχημα την έρευνα και διάσωση. Μόλις δύο είναι οι παραβιάσεις, από ένα αεροσκάφος CN-235 και ένα ελικόπτερο. Το ΓΕΕΘΑ μάλιστα διευκρίνησε ότι η παραβίαση του CN-235 έγινε σε επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη Λέσβο .

Αυτό βέβαια δεν μειώνει τη σημασία της πρόκλησης των Τούρκων και επιπλέον επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή που άρχισε το “γερμανικό παραμύθι” περί “κοινών περιπολιών”. Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευθεί το προσφυγικο ζήτημα όχι μόνο για να “τσεπώσει” τα δις που απλόχερα της δίνουν Βρυξέλλες και Βερολίνο. Θα επιχειρήσει να πατήσει και με τα δύο πόδια στο Αιγαίο έχοντας τις ευλογίες των Ευρωπαίων μα πρώτα απ΄ όλα των Γερμανών.

Τα στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :     –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     2 (1 CN-235 & 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     2

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     –

ΠΕΡΙΟΧΗ               :    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & KΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016