Η υπέρπτηση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τους Καλόγηρους -στα 29.000 πόδια- όσο κι φανεί παράδοξο είναι το λιγότερο που έχουν κάνει οι Τούρκοι σήμερα στο Αιγαίο.

Έχουν καταγραφεί περιστατικά τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, όπου ο ελληνικός Στόλος συμμετέχει στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, κατά τα οποία οι Τούρκοι δείχνουν καθαρά ότι επιδιώκουν ατύχημα και μάλιστα σοβαρό. Όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στη θάλασσα.

Τα περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα ψυχραιμία, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι σιβαρές καταστάσεις έχουν αποφευχθεί μόνο χάρη στην εμπειρία των Ελλήνων χειριστών και στην ναυτοσύνη των κυβερνητών πολεμικών πλοίων. Το ερώτημα αν κάποια περιστατικά οφείλονται σε “ατζαμοσύνη” των Τούρκων ή σε σκόπιμες ενέργειες των Τούρκων έχει τη σημασία του ,αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Οι Τούρκοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δείχνουν να “ψάχνονται” και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους δώσουμε αυτό που επιδιώκουν.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016