Προς μετωπική σύγκρουση οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ με την Ειδική Γραμματέα

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ με ανακοίνωση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις με την Ειδική Γραμματέα. Την αρχή είχαν κάνει με ανακοίνωσή τους οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΠΝ.

Και στις δύο ανακοινώσεις το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων μένει ανοιχτό.

Από την άλλη πλευρά από το περιβάλλον της Ειδικής Γραμματέως αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αρνούνται την αξιολόγηση οι πολιτικοί υπάλληλοι.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΕΘΑ , που συνεδρίασε στις 18/9/17, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Η χρονική περίοδος που διανύουμε, λίγο μετά την μεγάλη συμμετοχή των υπαλλήλων του Άμυνας στην αποχή από την αξιολόγηση και τη διαμόρφωση του Νέου οργανισμού, τον οποίο συνδιαμορφώσαμε ως προς τη Δομή , αλλά διαφωνούμε και καταθέσαμε τις ενστάσεις μας ως προς το “προβάδισμα” με τη διατύπωση “λόγω έλλειψης”, απαιτεί ενότητα, οργανωτική ετοιμότητα και δυναμική αντιμετώπιση των οποίων προκλήσεων.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Άμυνα, πάντα στηρίζαμε τη θέση του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πάντα σε θεσμικό επίπεδο υπήρχε μια άριστη συνεργασία ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές.

Δεν επιθυμούμε τη διατάραξη της θεσμικής συνεργασίας και δε θα είμαστε αυτοί που θα ανεχτούμε πρωτόγνωρες, αυθαίρετες και αναποτελεσματικές ενέργειες που πληγώνουν το χώρο και δρομολογούν αδιέξοδα.

Πρώτη φορά (και σίγουρα όχι αριστερά) με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Κας Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, μετακινούνται οι Διευθύντριες του Πολιτικού Προσωπικού των Γενικών Επιτελείων (μάλιστα μια εκ των οποίων η ίδια τοποθέτησε πριν έναν χρόνο), καθώς και μία Διευθύντρια ακόμη του ΓΕΑ. Ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είχαν προηγηθεί οι μετακινήσεις, δύο Διευθυντριών της Διοίκησης.

Η ενέργεια της αυτή, στερείται “αγαθών προθέσεων” και πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία, δημιουργεί υπόνοιες ότι σχετίζεται με το μεγάλο ποσοστό αποχής από την αξιολόγηση και καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού, εφόσον οι πολυαναμενόμενες κρίσεις ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή βρισκόμαστε μπροστά στο νέο κύκλο αξιολόγησης με τη τιμωρητική τροπολογία της κυρίας Γεροβασίλη.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου θα υπάρξει εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για δράσεις που θα απαντούν, θα αντιμετωπίζουν και θα σταματούν τις προκλήσεις. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ζητήσαμε εγγράφως συνάντηση με την Κυρία Ειδική Γραμματέα στα πλαίσια της συνεργασίας που μας πρότεινε ο Αναπληρωτής υπουργός Κύριος Βίτσας και διαμηνύθηκε δια τηλεφώνου στον πρόεδρο ότι καμία συνάντηση δεν πρόκειται να γίνει με θέμα τον Οργανισμό.

Τέλος και για το λόγο ότι ο Οργανισμός Πολιτικού Προσωπικού στο Άμυνας θα είναι για πολλά χρόνια εργαλείο στη διαμόρφωση της

Δομής των Δυνάμενων, καλούμε τον Υπουργό Κύριο Πάνο Καμμένο και Αναπληρωτή Υπουργό Κύριο Δημήτριο Βίτσα, καθώς και τους Αρχηγούς των τεσσάρων Επιτελείων να προβούν στις απαραίτητες και αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες .

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να σταματήσουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Από τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016