Χωρίς καμία ντροπή ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν “έδωσε” του πιλότους των F-16 που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου 2014!

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1 ο Ερντογάν χαρακτήρισε το περιστατικό “ατυχές και λυπηρό” και  πρόσθεσε ότι ανέφερε ότι “όσοι έχουν σχέση με αυτό το περιστατικό που έλαβε χώρα σε συριακό έδαφος, έχουν συλληφθεί και έχουν παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Η έρευνα συνεχίζεται. Ο υπαίτιος του θανάτου του ρώσου πιλότου, τώρα που μιλάμε, είναι φυλακισμένος»!

Ο πιλότος έχει συλληφθεί ως υποστηρικτής του Γκιουλέν και το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι εκείνη την ημέρα ενήργησε …μόνος του! Ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με δική του πρωτοβουλία ή εκτελώντας εντολές “φιλογκιουλενικών” ανωτέρων του!

Παραμύθια όχι μόνο της Χαλιμάς αλλά και του παραμυθά Ερντογάν.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι οι Τούρκοι χειριστές δεν …αναπνέουν αν δεν πάρουν διαταγή.Η έλλειψη πρωτοβουλίας στον αέρα είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα και ένας από τους λόγους που οι δικοί μας χειριστές …κάνουν πάρτυ στις αερομαχίες στο Αιγαίο.

Όσο για τη δεύτερη εκδοχή του σεναρίου που θέλει τους “γκιουλενικούς” της αεροπορίας του να διέταξαν την κατάρριψη,ο Ερντογάν δεν εξηγεί γιατί όχι μόνο δεν το κατήγγειλε,αλλά στήριξε την κατάρριψη με πάθος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016