“Πορεία Θανάτου”! Ντοκιμαντέρ για το ηρωϊκό 361 Τάγμα Πεζικού

Το 361 Τάγμα Πεζικού είχε τις περισσότερες απώλειες στην τουρκική εισβολή. Οι άντρες του έδωσαν ένα άνισο αγώνα στα πεδία των μαχών στη Μια Μηλιά, Δίκωμο, Άσπρη Μούττη, Αλωνάγρα, Συγχαρί, Κλεπίνη και Παχύαμμο Κερύνειας. Ο άνισος αυτός αγώνας κράτησε περίπου έναν ολόκληρο μήνα. Χωρίς βοήθεια και με ανεπαρκέστατο οπλισμό, στάθηκαν όρθιοι για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση στην κυπριακή τραγωδία που τόσο λίγοι άνθρωποι πολέμησαν σ’ ένα τόσο μεγάλο σε έκταση στρατιωτικό μέτωπο.

Η ιστορία του έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πορεία Θανάτου». Θα προβληθεί στις 8 Απριλίου (7:00 μ.μ) στο κινηματοθέατρο «Παλλάς».

Το Ντοκιμαντέρ, υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Πομηλορίδης, Μαρίνα Χατζηκώστα και Άντρη Χαραλάμπους. Η έρευνα και τα γυρίσματα για το Ντοκιμαντέρ κράτησαν δύο και πλέον χρόνια, σε Κύπρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς, στον ελεύθερο τους χρόνο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016