Πολλά και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί διοικητές και το προσωπικό που έχουν αναλάβει την λειτουργία κέντρων εγκατάστασης προσφύγων. Και ορισμένα απ΄ αυτά μπορεί να φαίνονται απλά ή σε κάποιους και αστεία. Αλλά είναι προβλήματα που τελικά οι στρατιωτικοί τα “φορτώνονται”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onlarissa.gr το προσωπικό της ΠΑ που έχει αναλάβει την λειτουργία δύο προσφυγικών καταυλισμών στη περιοχή της Λάρισας διαπίστωσαν ότι το φαγητό που είχε σερβιριστεί βρέθηκε…στα σκουπίδια.

Ο λόγος ήταν ότι πολλοί πρόσφυγες πίστευαν -παρά τις διαβεβαιώσεις- ότι το φαγητό που ήταν μακαρόνια με κιμά, είχε χοιρινό κρέας.

Στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο πάντως έχουν εγκατασταθεί καντίνες από τις οποίες σιτίζονται αρκετοί πρόσφυγες  στον καταυλισμό.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016