ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στην μελέτη του νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς το ‘χουν ρίξει στα Γενικά Επιτελεία. Κι όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr για την ανάγνωση είναι αναγκαίος και ο …αιθέρας. Για περιπτώσεις λιποθυμίας.

Την Παρασκευή οι υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κατέβηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για να ενημερωθούν και να πάρουν αντίγραφα του σχεδίου του νέου μισθολογίου. Το οποίο μισθολόγιο όπως έγραψε το Militaire.gr δεν έχει ευχάριστες προβλέψεις.

Η μελέτη του είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί όχι αν χάνουν οι στρατιωτικοί αλλά για να δουν ποιοι και πόσο χάνουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ρωτήθηκε για την υπόθεση των Ενώσεων Στρατιωτικών και για το κατά πόσο είναι αναγκαία η ύπαρξή τους. Ο Α/ΓΕΑ, όπως και όλοι οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων στο παρελθόν αλλά και σήμερα, επανέλαβε τη γνωστή θέση που θέλει τους Αρχηγούς να είναι “αρχισυνδικαλιστές για το προσωπικό τους”.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για όλους τους Αρχηγούς να αποδείξουν αυτό που λένε κάθε φορά που κάποιος τους ρωτά για την προστασία του προσωπικού των ΕΔ, από τις αγριότητες που γίνονται εναντίον του. Τι θα κάνουν οι Αρχηγοί; Θα καταπιούν νέες μειώσεις και περικοπές; Ή θα αντιδράσουν; Πως μπορούν να το κάνουν; Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν μπορεί κανείς να τους κάνει υποδείξεις. Το ζητούμενο είναι η προστασία των ανθρώπων που διοικούν. Και ως “αρχισυνδικαλιστές” κάτι πρεπει να κάνουν.

Το ίδιο ισχύει και για την ΠΟΕΣ και τις Ενώσεις Στρατιωτικών. Θα είναι η πρώτη μάχη που καλούνται να δώσουν ως απολύτως νόμιμοι οργανισμοί. Θα δώσουν τις δικές τους εξετάσεις.

Για να δούμε…τι θα δούμε.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016