Η τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε έξαρση. Γι΄ αυτό οι υπηρεσίες θα πρέπει να παρακολουθούν σε απευθείας σύνδεση τις επικοινωνίες των εξτρεμιστών,δήλωσε  ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5.

Η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο “δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ύφεσης,” δήλωσε ο Andrew Parker, όπως μετέδωσε  το τηλεοπτικό κανάλι ITV.

“Σήμερα οι συνομιλίες  των εχθρών μας ,γίνονται μέσω  πολλών ψηφιακών συσκευών. Συχνά μάλιστα μέσω εταιρειών που εδρεύουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται για  την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε”, είπε ο Parker.

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο  νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να “χακάρουν” τις συσκευές των υπόπτων και να εγκαθιστούν λογισμικό που θα καταγράφει συνομιλίες και θα παίρνει φωτογραφίες των στόχων.

“Χρειαζόμαστε τα εργαλεία για να έχουμε πρόσβαση στις συζητήσεις των τρομοκρατών σε απευθείας σύνδεση,στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία  και τις τηλεφωνικές κλήσεις “, τόνισε  ο Parker.

Το Μάιο, ο Πρωθυπουργός David Cameron πρότεινε μια σειρά απο μέτρα για την αντιμετωπιση της τρομοκρατίας αμέσως μετά τη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος του στις γενικές εκλογές. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ένα νομοσχέδιο επιτήρησης, με το “παρατσούκλι”, “Χάρτης των παρακολουθήσεων”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016