Όσο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλά για εθελοντική στράτευση γυναικών κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ακόμη και για κατάργηση της θητείας!

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζήτημα κατάργησης της θητείας μ΄  ένα μήνυμά του στο twitter.

Μπορεί όλοι μας να ρίξαμε το βάρος στις απόψεις Καμμένου για την στράτευση γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια αλλά και τα όσα έγραψε στο twitter του ο Κώστας Ζαχαριάδης μόνο αδιάφορα δεν είναι!

Τι γράφει;

“Είναι ώρα,μετά από την δημοσιονομική εξισορρόπηση ,να περάσουμε στην εθελοντική στράτευση ανδρών. Όλα τ΄ άλλα είναι βήματα πίσω. Ευρώπη είμαστε!”.

To μήνυμα Ζαχαριάδη ασφαλώς προβληματίζει για τις θέσεις και τις απόψεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ περί θητείας. Μπορεί και πρέπει να συζητά έστω η Ελλάδα κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης; Και με τι θα “αντικατατσταθεί” το ανθρώπινο δυναμικό των στρατεύσιμων; Με επαγγελματικό στρατό; Είναι αυτό το μοντέλο στρατού που χρειάζεται η Ελλάδα; Μπορεί να το υποστηρίξει η χώρα;

Το θέμα της θητείας είναι πολύ σοβαρό για να το εμπιστευθούμε στους πολιτικούς τελικά.

Το μήνυμα του Ζαχαριάδη.

 

zaxariadis

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016