Αν το κάνει ο Πούτιν θα είναι ισχυρό χαστούκι για την Τουρκία,αλλά χάνει και η Ελλάδα. Η Ρωσία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters σκέφτεται σοβαρά να βάλει στο ψυγείο τον αγωγό φυσικού αερίου, Turkish Stream, ως αντίποινα για την κατάρριψη του SU-24.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα  συνέχεια του Turkish Stream, θα είναι ένας νέος αγωγός που θα ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και θα φτάνει έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το ελληνικό τμήμα του αγωγού θα προσφέρει μία επένδυση που θα φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μεταξύ των οφελών για την Ελλάδα θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου.
Πηγές από την Gazprom ανέφεραν στο Reuters ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις εντός της εταιρείας για αλλαγές σχετικά με τον Turkish Stream, σημειώνοντας ότι περιμένουν οδηγίες από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
“Αναμένουμε ότι ο αρχηγός του κράτους, κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορούσε να ”παγώσει” τον Turkish Stream, ή τουλάχιστον να ανακοινώσει κάποιου είδους ”διάλειμμα””, είπε μία πηγή από την Gazprom

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016