ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παγετός” επικράτησε στην συνάντηση Καμμένου με τον νέο Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.Ο Yasar Halit Cevik επισκέφθηκε τον Π.Καμμένο στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ. Ήταν η πρώτη επαφή γνωριμίας.

Μ΄ όσα έχουν ειπωθεί από τον Ερντογάν δεν ανέμενε κανείς ότι η συνάντηση θα ήταν εγκάρδια,όσο καλός διπλωμάτης κι αν είναι ο Τούρκος πρέσβης.Τα όσα έχει πει ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορούν να “στρογγυλευθούν” με κανένα τρόπο.

Δείγμα της ψυχρότητας ήταν ότι ο Καμμένος είχε για πρώτη φορά σε συνάντησή του διερμηνέα και ζήτησε η συζήτηση να γίνει μέσω αυτού!

Με διπλωματικό τρόπο ειπώθηκαν από το Καμμένο “πάνω στη κουβέντα” κάποια πράγματα.

Όπως για παράδειγμα ότι η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν επιμείνει στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης οδηγεί εκ των πραγμάτων στη Συνθήκη των Σεβρών.

Για την ιδιαίτερα προκλητική συμπερισφορά των Τούρκων στο Αιγαίο ο Καμμένος είπε ότι θα πρέπει η Άγκυρα να κατανοήσει ότι το ενδεχόμενο ενός σοβαρού ατυχήματος είναι πολύ μεγάλο.

Τέλος για το θέμα Γκιουλέν τον οποίο η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ,ο Καμμένος μάλλον εξέπληξε τον συνομιλητή του που το έθεσε λέγοντας ότι “αυτό είναι θέμα των ΗΠΑ κι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το τι θα αποφασίσουν”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016