Είναι σίγουρος ο Τσίπρας για το ταξίδι που πάει να κάνει στην Τουρκία; Πρέπει να πάει; Το κλιμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν τα τουρκικά ΜΜΕ εξοργίζει ήδη.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ μας απειλούν ότι …θα “μας βάλουν και χέρι” για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο!!!

Η SABAH αναφέρεται στην προσεχή επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. Στο ίδιο δημοσίευμα εκφράζονται αιχμές για τη στάση του Λιμενικού Σώματος στον τομέα της διάσωσης των μεταναστών-προσφύγων. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

“Ενώ συνεχίζονται οι πνιγμοί στο Αιγαίο, των προσφύγων που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, η Άγκυρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Τσίπρα, η Άγκυρα θα θέσει στην ατζέντα τους ισχυρισμούς περί της «απροθυμίας» των Ελλήνων αξιωματούχων στη διάσωση των προσφύγων καθώς και τους ισχυρισμούς σχετικά με το ότι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού βυθίζουν τα πλεούμενα των προσφύγων. Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2 εκατ Σύρους πρόσφυγες, διέσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή την ευαισθησία που δείχνει στο θέμα των προσφύγων η τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά το ελληνικό Λιμενικό δεν έχει κρατήσει ιδιαίτερα εγκάρδια στάση. Η διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και την περίοδο των γιορτών-αργιών εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις. Όμως από στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς βυθίζονται πλεούμενα προσφύγων. Οι Έλληνες λιμενικοί, όταν εντοπίζουν σκάφος με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αντί να σώσουν τους πρόσφυγες, ενίοτε εμφανίζονται απρόθυμοι ακόμα και να ενημερώσουν την τουρκική ακτοφυλακή. Επίσης, αντί να πάρουν στη χώρα τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016