Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΣΤΡΑΤΟΣ
29/12/2016 | 08:23 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Χρ.Κωτούλας πρόεδρος της Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων

Ο Χρ.Κωτούλας πρόεδρος της Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων

Οι εκλογές της ελληνικής εταιρείας χειρουργών θώρακος καρδίας και αγγείων έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 11ου πανελληνίου συνεδρίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Macedonia Palace από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό εκλέγεται Αντιπρόεδρος και όχι Πρόεδρος της Εταιρείας. Η θητεία του αντιπροέδρου είναι διετής και ακολουθείται από διετή θητεία ως πρόεδρος.

Στις τελευταίες εκλογές υποψήφιοι αντιπρόεδροι ήταν ο Καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής του πανεπιστημίου θεσσαλίας κ. Τσιλιμίγκας Νικόλαος, ο Διευθυντής παιδοκαρδιοχειρουργός του ομίλου Ιασώ και πρώην διευθυντής παιδοκαρδιοχειρουργός του Ωνασείου κ. Σαρρής Γεώργιος και ο αναπληρωτής διευθυντής της διακλαδικής καρδιοχειρουργικής κλινικής των ενόπλων δυνάμεων του 401ΓΣΝΑ κ. Κωτούλας Χριστόφορος.

Στις εκλογές εξελέγη ο κ. Κωτούλας Χριστόφορος. Ακολούθησε σε ψήφους ο κ. Σαρρής Γεώργιος και τέλος ο Καθηγητής κ. Τσιλιμίγκας Νικόλαος.

Ο κ. Κωτούλας θα εκτελεί καθήκοντα Προέδρου της Εταιρείας κατά τη διετία 2019-2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία Στρατιωτικός Ιατρός εκλέγεται σε Πανελλήνια Επιστημονική Ιατρική Εταιρεία Πρόεδρος.

Ο Χριστόφορος Κωτούλας γεννήθηκε το 1967, στην Καρδίτσα. Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο, εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) με Πανελλήνιες εξετάσεις, το 1984.

Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονικής με βαθμό «πολύ καλά» και την ονομασία του σε ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού (ΣΣΑΣ 90), υπηρέτησε στις Δυνάμεις των Ελλήνων Πεζοναυτών.

Από το 1994 μέχρι το 2001 ειδικεύθηκε στην Καρδιο-Θωρακοχειρουργική στα Νοσοκομεία «Ο Ευαγγελισμός» και «Η Σωτηρία». Κατά την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» εκτέλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων που έχει εκτελέσει ποτέ σε ειδίκευση ιατρός.

Για τρία χρόνια εργάστηκε ως Επιμελητής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από το 2004 μέχρι το 2006 εξειδικεύθηκε στο Βασιλικό Θεραπευτήριο του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (MRI – Manchester Heart Centre) στην Καρδιοχειρουργική.

Συγχρόνως, αρίστευσε τόσο στις ευρωπαϊκές εξετάσεις της ειδικότητάς του, το 2005, αποκτώντας τον τίτλο του FETCS, όσο και στην διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2006. Το 2008 απέκτησε τον τίτλο του FCCP, δηλαδή του στελέχους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών Θώρακος, μετά από αυστηρή κρίση από το Κολλέγιο.

Έχει συγγράψει τριψήφιο αριθμό ιατρικών μελετών σε ιατρικά περιοδικά, με 49 από αυτές να είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει πάνω από 250 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει βραβευθεί από την Ελληνική

Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων για την διδακτορική του διατριβή, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (δις) και από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής-Αγγειολογίας.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο ΝΙΜΤΣ με τον βαθμό του Αρχιάτρου. Συγχρόνως δραστηριοποιήθηκε στο «Ιασώ General» Hospital εκτελώντας πλήθος καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, by-pass, βαλβίδων και ανευρυσμάτων αορτής. Το 2009, εκτέλεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θωρακοσκοπικές επεμβάσεις καρδιακής κατάλυσης για κολπική μαρμαρυγή.

Το 2011, συμμετείχε εθελοντικά στην αποστολή της διεθνούς ιατρικής οργάνωσης “Coeurs Pour Tous (Hearts For All)” στο Μαυρίκιο, όπου και εκτέλεσε μεγάλο αριθμό καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα και μηδενική θνητότητα.

Σε σύντομο διάστημα 4 μηνών, φέροντας το βαθμό του Αρχιάτρου, δημιούργησε εκ βάθρων το Διακλαδικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο διηύθυνε από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.

Από το 2014 μετέφερε τη δραστηριότητά του από το «Ιασώ General» Hospital στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Το 2014 αποφοίτησε από το διακρατικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ενδαγγειακές τεχνικές» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, φέρει το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου και κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή του Καρδιοχειρουργικού κέντρου στο 401 ΓΣΝΑ και του υπεύθυνου του προγράμματος των διακαθετηριακών βαλβίδων.

Εξελέγην πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας των Επίκτητων Καρδιοπαθειών στην Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος Καρδίας και Αγγείων για την διετία 2015-2016 και πρόεδρος της Καρδιοχειρουργικής Ομάδας Εργασίας στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τη διετία 2016-2017.

Έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος Καρδίας και Αγγείων για την διετία 2017-2018 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη διετία 2019-2020.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης