Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε εν όψει των εορτών τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατιώτες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στους ΕΛΔΥΚάριους πως “με δική σας πρωτοβουλία βρίσκεστε εδώ, για να υπηρετήσετε στα χώματα που γέννησαν ήρωες. Είναι ιδιαίτερη τιμή που βλέπω ότι εδώ, στη μέση της αίθουσας των στρατευσίμων, υπάρχει το τραπέζι των αγνοουμένων.

 

Στην ΕΛΔΥΚ, όπως και σε όλες τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε ήρωες, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπηρετώντας τα κοινά ιδανικά, που και εσείς συνεχίζετε να υπηρετείτε, υπό τη διοίκηση των αρίστων, γιατί εδώ στην Κύπρο έρχονται οι άριστοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί…

  Ο άξονας Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος είναι ο άξονας του Ελληνισμού. Μπορεί η Κύπρος να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κατοικείται κατά το μέγιστο ποσοστό από το ίδιο Έθνος, από Έλληνες, οι οποίοι κατάφεραν να ζουν ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους μέχρι να αποφασίσει, το 1974, ο «Αττίλας» να προχωρήσει σε παραβίαση κάθε διεθνούς κανόνα με εισβολή και κατοχή, όπως είπε προχθές και ο Πρωθυπουργός μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο, καταπατώντας ύπουλα τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δολοφονώντας αμάχους, για να καταλάβει τη μισή Κύπρο.

 

Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της.

 

Η ΕΛΔΥΚ έχει την ευθύνη της υπεράσπισης του νησιού, μαζί με την Εθνική Φρουρά, της διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου, αλλά και της προστασίας της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας.

 

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς.

 

Οι ευχές δεν είναι μόνο από εμένα και την Κυβέρνηση, αλλά από το σύνολο του ελληνικού λαού. Γνωρίζουμε ότι είστε εδώ και θα κάνετε Χριστούγεννα μακριά από τα σπίτια σας, γιατί εσείς το επιλέξατε συναισθανόμενοι το χρέος απέναντι στην πατρίδα.

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η σκέψη όλων μας είναι κοντά σας. Θέλω ακόμα να σας πω ότι αυτή η χρονιά που έρχεται, θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη από αυτές που πέρασαν. Η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση, η οποία έπληξε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών έπληξε πολύ σοβαρά και τα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Όμως, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και με αυτή την αδικία που έγινε εις βάρος τους, αντιστάθηκαν, κράτησαν υψηλό ηθικό, κράτησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις – με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς – ετοιμοπόλεμες.

 

Δεν έμεινε ούτε ένα αεροσκάφος χωρίς να αναχαιτιστεί, όταν παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο. Δεν έμεινε ούτε βάρκα που θα μπαίνει στα εθνικά χωρικά ύδατα χωρίς να αντιμετωπιστεί άμεσα. Προασπίσαμε και θα προασπίσουμε κάθε χιλιοστό της ελληνικής γης, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.

 

Βγαίνοντας από αυτή την κρίση, το ότι κράτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχει και μια άλλη ιδιαίτερη σημασία. Έχει τη σημασία της γεωπολιτικής αναβάθμισης της πατρίδας μας. Γιατί μέσα από αυτή τη γεωπολιτική αναβάθμιση καταφέραμε να βρούμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση, κάτω από την υποδούλωση των δανειστών.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016