Ο Νίκος Τόσκας μόλις αποστρατεύθηκε άρχισε να “χτίζει” το πολιτικό του προφίλ. Έχοντας αποστρατευθεί επί ΝΔ και γνωστός για την συμπάθειά του στο ΠΑΣΟΚ,εντάχθηκε γρήγορα στον τομέα αποστράτων που στήριζαν την Βάσω Παπανδρέου,υπεύθυνη Άμυνας του κόμματος κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Όταν το 2009 το ΠΑΣΟΚ ξανάγινε κυβέρνηση ,η Βάσω Παπανδρέου δεν πήγε στο ΥΠΕΘΑ. Ο Τόσκας πήγε πάντως ως διευθυντής του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη.

Δεν κάθησε και πολύ. Πριν ο Μπεγλίτης γίνει ΥΕΘΑ ο Τόσκας έφυγε. Ο ίδιος λέει ότι διαφώνησε πολιτικά. Από την πλευρά του Μπεγλίτη ,λένε ότι ήθελε να πάει διοικητής του ΓΕΕΦ στην Κύπρο και ο Μπεγλίτης του το αρνήθηκε.

Μετά από την αποχώρηση ο Τόσκας, έμεινε πολιτικά …άστεγος. Ώσπου συνάντησε τον Νίκο Κοτζιά που είχε φτιάξει τη πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ.

Ποιος να φανταζόταν ότι αυτή η συνάντηση θα ήταν καθοριστική για το πολιτικό του μέλλον.

Ο Κοτζιάς τον πρότεινε για τη πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Εκλέχθηκε και τοποθετήθηκε ΥΦΕΘΑ. Από το πέρασμά του στο ΥΠΕΘΑ δεν έχουμε να θυμόμαστε και πολλά.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση και του προτάθηκε να γίνει αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας δηλαδή.

Όσοι τον γνώριζαν,ή νόμιζαν ότι τον γνώριζαν είχαν πιστέψει ότι ο Τόσκας θα αρνηθεί. Κι όμως δέχτηκε.

Κι όταν δέχεσαι κάτι που δεν το πιστεύεις τότε εύκολα μπορείς να κάνει δηλώσεις ακόμη και για …ήπια δακρυγονα της δεύτερης φοράς Αριστερά….

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016