Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε περιοδεία φιέστα στη Θράκη

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον Έλληνα πρθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όμως η επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Ελλάδα δεν επικεντρώνεται από την πλευρά της Άγκυρας στην Αθήνα, αλλά στη Θράκη. Το πρόγραμμα Γιλντιρίμ περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη και όσοι επιμένουν να τη χαρακτηρίζουν “ιδιωτική επίσκεψη” μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Τι θα κάνει ο Γιλντιρίμ στη Θράκη;

Στο προξενείο της Κομοτηνής θα δεχτεί κόσμο. Θα επισκεφθεί την επιχείρηση-συσκευαστήριο κερασιών του Λεβέντ Σαδίκ στο χωριο Δύμη. Θα κάνει περιοδεία στην Κομοτηνή και θα προσευχηθεί   σε τζαμί της συνοικίας Κιρ Μαχαλλά. Στη συνέχεια θα πάει  στο χωριό Λύκειο για δείπνο ιφτάρ, θα περάσει από τα Αρριανά και τέλος θα καταλήξει στην  Αλεξανδρούπολη απ΄ όπου και θα επιστρέψει στην Τουρκία.

Δεν είναι κατανοητό, γιατί πρέπει κάθε Τούρκος πολιτικός που έρχεται στην Ελλάδα να κάνει τέτοιου είδους επισκέψεις στη Θράκη. Που μόνο αθώες δεν είναι. Έχουν γίνει πλέον καθεστώς αυτές οι “περιοδείες” και κάποια στιγμή θα πρέπει η Αθήνα να πάψει να δείχνει τόσο καλή θέληση.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016