Ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε επιμένει στο grexit. Σε ομιλία του στο Αμβορύργο είπε ότι αν η Ελλάδα είχε επιλέξει το “grexit” θα είχε πονέσει μόνο μια φορά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του στο grexit υποστήριξε πως αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την ευρωζώνη ο ελληνικός λαός θα υπέφερε άπαξ και δεν θα υφίστατο όλα τα υπόλοιπα.

Γιατί επιμένει; Επειδή όπως είπε  «η Ελλάδα είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος».

Αποκάλυψε ακόμη ότι από το 2011 είχε ζητήσει από τον  τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για κάμποσα  χρόνια, με αντάλλαγμα  μια «τεράστια» βοήθεια. Την ακούσαμε αυτή τη βοήθεια και το καλοκαίρι. Πρόκειται για τα 50 δις ευρώ που μας έδινε τότε ο Σόϊμπλε για να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη.

Ο Σόϊμπλε όμως δεν έμεινε μόνο στα οικονομικά. Αναφέρθηκε και στον κοινό στρατό που πρέπει να αποκτήσει όπως είπε η Ευρώπη. Προφανώς έχει στο μυαλό του έναν ευρωπαϊκό στρατό με γερμανική ηγεμονία. Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι το Βερολίνο θα δαπανήσει τα επόμενα 15 χρόνια 130 δις για τον εξοπλισμό των γερμανικών ΕΔ.

Το ζήτημα του ευρωστρατού είχε θέσει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίτροπος για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, η Μονγκερίνι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μιχάλη Κωσταράκο να έχει σε έξι μήνες ένα σχέδιο για τη δημιουργία του.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016