Το    άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ   Στρατηγού Δημήτρη Γράψα στο Militaire.gr προκάλεσε αίσθηση. Ο Στρατηγός δεν μιλά και δεν γράφει σχεδόν ποτέ. Όταν το κάνει έχει λόγο και πάντα έχει άποψη. Το κείμενό του στο Militaire.gr ήταν ουσιαστικό ,σοβαρό και μετρημένο λέξη,λέξη.

Κάποιοι ερμήνευσαν τα όσα γράφει ο Στρατηγός με τελείως λανθασμένο τρόπο! Εφημερίδα έγραψε ότι ο Στρατηγός Γράψας θεωρεί ως “έσχατη λύση τον στρατό”!

Ο Στρατηγός Γράψας είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ που όταν κάποιοι πολιτικοί σε μια δύσκολη στιγμή υπαινίχθηκαν τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για αποστολή εσωτερικής ασφάλειας είπε ένα ξεκάθαρο,δυνατό και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ. Απλά κοιτώντας τους. Δεν χρειάστηκε να μιλήσει.

Το Militaire.gr επικοινώνησε με τον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ και ζήτησε την αντίδρασή του για την διαστρεβλωμένη ερμηνεία όσων έγραψε. Ο Στρατηγός σχολιάζοντας το ένα και μοναδικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας είπε:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν αποστολή την εξασφάλιση της Εθνικής Άμυνας της χώρας ,της ασφάλειάς της από εξωτερικούς κινδύνους . Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τιμούν και διαφυλάττουν το Σύνταγμα της χώρας και με βάση όσα αυτό προβλέπει λειτουργούν. Οι στρατιωτικοί τιμούν τον όρκο και την αποστολή τους κι έχουν αποδείξει ότι εκτελούν όσα η πολιτική ηγεσία αποφασίζει. Δεν εμπλέκονται οι ΕΔ με την πολιτική και δεν πρόκειται να εμπλακούν όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν με σενάρια να δημιουργήσουν αυτή την εντύπωση. Οι ΕΔ ήταν και είναι πάντα έτοιμες να συνδράμουν τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού,όταν η πολιτική ηγεσία το αποφασίσει. Πάντα εντός των νόμων και των όσων προβλέπει το Σύνταγμά μας”.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016