Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού στο Βελιγράδι “φέρνει” MIG -29

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου φτάνει αύριο στο Βελιγράδι όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Σερβίας, στις 20 Οκτωβρίου του 1944, έγινε από τους παρτιζάνους του Τίτο και τον Κόκκινο Στρατό.

Ο Σόιγκου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών. Κατά τις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την υλικοτεχνική στρατιωτική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2013. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής η Ρωσία παραχώρησε στη Σερβία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη MIG-29. Τα δύο από αυτά έχουν ήδη παραδοθεί και θα παρουσιαστούν αύριο, σε επίδειξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο “Μπατάινιτσα” του Βελιγραδίου. Ο εκσυγχρονισμός των έξι αεροσκαφών αυτών θα κοστίσει περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια ποσό που θα επιβαρυνθεί η Σερβία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016