Άποψη μπορεί να έχουμε όλοι για όλα…Οι Αμερικανοί έχουν και συγκεκριμένη έκφραση γι΄ αυτό που δεν μεταφέρεται λόγω …ευπρέπειας στο κείμενο…Το θέμα είναι αν έχουμε δικαίωμα να της εκφράζουμε οπουδήποτε ,οποιαδήποτε στιγμή…Ειδικά όταν δεν είμαστε ειδικοί για τα θέματα που έχουμε άποψη.

Αφορμή για όλα αυτά η συνέντευξη του συμπαθέστατου και εξαιρετικού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου στην τουρκική Hurriyet.

Σ΄ αυτή χαρκτήρισε τον Κεμάλ  ως έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.Θα συμφωνήσουμε προσθέτοντας ότι επρόκειτο και για έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ιστορίας.Είναι υπεύθυνος για τις μαζικές σφαγές των Ελλήνων της Σμύρνης κι όχι μόνο.

Ο κ.Ρέμος έδωσε την συνέντευξη στην Αλικαρνασσό και δήλωσε ότι κατάγεται από το Αϊβαλί.

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες»,είπε με υπερηφάνεια ο γνωστός τραγουδιστής.Και δεν σταμάτησε σ΄ αυτό:

«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι και για εμάς; Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Αντώνης Ρέμος.

Το αίμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Ρέμος ακόμη ποτίζει το Αϊβαλί απ΄ όπου ήρθε η οικογένειά του.Υποθέτουμε κυνηγημένη από τα χατζάρια των Τούρκων που έσφαζαν. Πολύ ωραία όλα αυτά που λέει για τους δυο λαούς.Δεν έχουμε καμία αντίρρηση.Αλλά και οι λαοί οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη,όταν οι πρόγονοί τους έσφαξαν,βίασαν και ξεκλήρισαν τους γείτονές τους.Όχι συγγνώμη δεν έχουμε ακούσει ,αλλά όποιος τολμήσει στον πλανήτη γη να υπενθυμίσει στους Τούρκους την ιστορία τους εισπράττει την οργή τους. Μια χώρα που έχει αντί για ιστορία ποινικό μητρώο οφείλει τουλάχιστον να δείξει μεταμέλεια.Όχι ότι θ΄αλλάξει τίποτα .Αλλά τουλάχιστον οι ψυχές όσων έμειναν πίσω στο Αϊβαλί και δεν ήταν τυχεροί όπως η οικογένεια του κ.Ρέμου ίσως κάπως να ησυχάσουν…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016