Η Ρωσία ανέστειλε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό αερίου Turkish Stream, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος οι εργασίες για τον Turkish Stream», δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν ανοιχτές οι συνομιλίες για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.
Ο Νόβακ πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει η ανάγκη για μείωση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου και δεν αναμένει ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να αλλάξει τα όρια της παραγωγής στην αυριανή του συνεδρίαση.
Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι στην πραγματικότητα οι δύο χώρες δεν είχαν ακόμα συμφωνήσει πλήρως για τον αγωγό και οι εργασίες δεν είχαν καν ξεκινήσει. Επίσης ο αγωγός Turkish Stream πολύ δύσκολα θα ήταν αποδοτικός διότι η Ευρώπη δεν ήταν πρόθυμη να τον χρησιμοποιήσει, οπότε θα ήταν ασύμφορος για τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016