Λίγο πριν το τέλος του 2016 και την ολοκλήρωση μίας πολύ ιδιαίτερης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε και γιόρτασε 90 χρόνια ζωής, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη της επιτροπής εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, παρουσιάζουν το ιστορικό λεύκωμα «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Ιστορίας Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας πολυετούς προσπάθειας του Νίκου Σταυρόπουλου, η οποία αφιερώθηκε στη συλλογή φωτογραφιών, που βγήκαν από το προσωπικό αρχείο παλαιών αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Για το ιστορικό λεύκωμα «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ», θα μιλήσουν οι: Μάκης Βοΐτσίδης (δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ, μέλος της επιτροπής εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ), Τέλης Ζουρνατσίδης (μάνατζερ ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Γιώργος Λυσαρίδης (πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιονίκης), Μπάνε Πρέλεβιτς (πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Βασίλης Σκουντής (δημοσιογράφος), Φραγκούλης Φράγκος (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας) και ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Χορόζογλου.

Η πολυτελής έκδοση «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Ιστορίας Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ», είναι ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα 544 σελίδων, θα κυκλοφορήσει σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά) και συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει σημείο πώλησης του λευκώματος στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, ενώ σύντομα το λεύκωμα «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Ιστορίας Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ», θα είναι διαθέσιμο από τα PAOK Official Stores και το PAOKBC Store στο PAOK Sports Arena.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016