Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε  σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2017. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, πρόεδρος εν ενεργεία ανακοινώνει ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους της Γαλλίας, 62 ετών, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο.

Μετά την επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς και με τον Φρανσουά Ολάντ πλέον εκτός «κάδρου», τα βλέμματα καρφώνονται στη μάχη που ανοίγει στους Σοσιαλιστές για τον υποψήφιο που θα οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.r

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016