Στην Τουρκία οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το απαιτούμενο σεβασμό από την πολιτική ηγεσία. Ακόμη και από τους ισλαμιστές του Ερντογάν που θεωρούσαν το στράτευμα “φωλιά” των κεμαλικών τους αντιπάλων.

Στην Ελλάδα πάλι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί περιμένουν τρία χρόνια τώρα το αυτονόητο. Να εκτελεστεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τους επιστραφούν τα χρήματα που όπως λέει η απόφαση κακώς τους πήραν από τις τσέπες! Κι απ΄ ότι φαίνεται θα αναμένουν πολύ ακόμη. Επιπλέον έχουν εισπράξει μ΄ όλους τους τρόπους την απαξίωσή τους από τη Πολιτεία. Αρκεί να ανατρέξουμε στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο και να θυμηθούμε πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα πολιτικά κόμματα στις ΕΔ και στους στρατιωτικούς.

Πως το “ντουέτο” Ερντογάν -Νταβούτογλου αντιμετώπισε τους Τούρκους στρατιωτικούς αλλά και στρατεύσιμους;

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου λοιπόν στις προεκλογικές του ομιλίες υποσχέθηκε:
•Αύξηση κατά 200% του επιδόματος των οπλιτών που σπουδάζουν.

•Ο μισθός για τους εξειδικευμένους Λοχίες θα φτάσει τις 3.000 τουρκικές λίρες ,περίπου 960 ευρώ.

•Αναπροσαρμογή των συντάξεων των Αξιωματικών.

 

 

 

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016