Πολλά χαμόγελα και χειραψίες στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο που ακριβώς την ίδια ώρα που ο Τσίπρας έθετε το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, η τουρκική αεροπορία έκανε …παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Νταβούτογλου, θρασύτατα απάντησε στον Τσίπρα ότι “το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας και δεν πρέπει να γίνονται παραβιάσεις ούτε από τον έναν ,ούτε από τον άλλον”!!!
Δηλαδή ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το…Αιγαίο.

Δεν το είπε τυχαία. Δυο χρόνια τώρα συστηματικά οι Τούρκοι βγάζουν ανακοινώσεις μέσω του Γενικού Επιτελείου το οποίο μας…καταγγέλει για παραβιάσεις και …παρενοχλήσεις αεροσκαφών τους!

Το σενάριο έχει προφανώς …βάθος .

Οι παραβιάσεις όπως καταγράφηκαν:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 18η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     5 (1 CN-235 & 4 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     5

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     7

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     4

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     –

ΠΕΡΙΟΧΗ               :    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016