Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σοκάρει με τις δηλώσεις του για τη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά.

Ο Ερντογάν  δικαιολογεί ακόμη και την κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών από ισλαμιστές! Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM ο πρόεδρος της Τουρκίας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο το ρωσικό airbus να έχει καταρριφθεί από τον ISIS.Κι εκείνος με απόλυτη ψυχραιμία απάντησε ότι “τα ρωσικά αεροπλάνα στοχεύουν Μουτζαχεντίν και αντάρτες στη Συρία που αγωνίζονται για την ανατροπή του δικτάτορα Άσαντ. Στη Συρία, η Μόσχα προσπαθεί να ανατρέψει την ισορροπία κατά των αδελφών μας. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη αν το ισλαμικό κράτος να πάρει εκδίκηση”!

Και ο Ερντογάν πρόσθεσε:

“Πώς μπορώ να καταδικάσω το Ισλαμικό Κράτος για την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροπλάνου με επιβάτες που επέστρεφαν από διακοπές σε μια εποχή που οι ομόθρησκοί μας στη Συρία βομβαρδίζονται από τα μαχητικά αεροσκάφη του Πούτιν; Είναι το φυσικό αποτέλεσμα των ενεργειών της Μόσχας στην Συρία για την υποστήριξη στον Άσαντ », δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας,ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016