Ο Ερντογάν παρεξηγήθηκε με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε «θρασύ» τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έπειτα από ένα retweet του σείχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν που ανέφερε ότι στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λεηλάτησαν την ιερή πόλη Μεδίνα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του αξιωματούχου των ΗΑΕ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε αδαή τον Ναχαγιάν που κοινοποίησε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία διατυπωνόταν η κατηγορία ότι οθωμανικά στρατεύματα, υπό την διοίκηση του Φακρεντίν Πασά, έκλεψαν χρήματα και χειρόγραφα από την Μεδίνα το 1916.

«Κάποιος θρασύς άνδρας πέφτει χαμηλά και φτάνει να κατηγορεί τους προγόνους μας για κλοπή…Τι κακομαθημένος που είναι αυτός ο άνδρας; Κακομαθημένος από το πετρέλαιο, από τα χρήματα που έχει», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μια τελετή απονομής βραβείων στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.

«Όταν οι πρόγονοι μου υπερασπιζόντουσαν την Μεδίνα, εσένα θρασύ (άντρα), που βρίσκονταν οι δικοί σου; Πρώτα, πρέπει να λογοδοτήσεις για αυτό», τόνισε.

Ο επιτετραμμένος των ΗΑΕ στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από το retweet του Ναχαγιάν, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Φακρεντίν Πασά, που ηγήθηκε των οθωμανικών στρατευμάτων, δεν έκλεψε από την Μεδίνα, ούτε από τους κατοίκους της, αλλά πάλεψε να προστατέψει την πόλη.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016