Ο Ερντογάν εγκαινίασε την νέα γέφυρα στον Βόσπορο-Βίντεο

Πριν μερικές εβδομάδες έτρεχαν να διώξουν τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες από τις γέφυρες του Βοσπόρου.Τώρα αρχίζουν να κόβουν ξανά κορδέλες και να κάνουν εγκαίνια,στα οποία λένε διάφορα βαρύγδουπα.

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε  την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο.

Η γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ,  θα δοθεί στην κυκλοφορία από σήμερα και αποτελεί μέρος του μεγαλόπνοου οδικού σχεδίου που θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκία να επεκταθεί έως τη Μαύρη Θάλασσα.

«Βρισκόμαστε στην Ευρώπη και θα ενωθούμε με την Ασία διά θαλάσσης για τρίτη φορά» δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν προτού κόψει την κορδέλα.

«Θα συνδέσουμε τις ηπείρους χάρη στη γέφυρα» επισήμανε και πρόσθεσε:

«Οι ταινίες ολόκληρου του πλανήτη θα γυρίζονται εδώ».

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε ότι «η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη γεφυρών», μια πόλη «απαράμιλλη που ενώνει τις ηπείρους και τους πολιτισμούς».

Η γέφυρα «Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ δεν είναι μόνο μια γέφυρα αλλά ένα έργο τέχνης» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας την υβριδική της σχεδίαση καθώς η γέφυρα είναι κρεμαστή και καλωδιωτή, ως «θαύμα της μηχανικής».

Ένα τρίτο αεροδρόμιο τεραστίων διαστάσεων έχει προβλεφθεί για τις αρχές του 2018 και η υποθαλάσσια σήραγγα Eurasia θα εγκαινιαστεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016