Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χ.Τσαβούσογλου είπε πολλά στην επίσκεψή του στη Θράκη. Το “τουρκική μειονότητα” ήταν το πιο αναμενόμενο.

 Πέραν των απαράδεκτων αναφορών σε τουρκική μειονότητα και μητέρα-πατρίδα, ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο των όσων είπε  αναφέρεται στον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΤΙΚΑ).

Ο εν λόγω οργανισμός ιδρύθηκε στις  24/1/1992 υπαγόμενος αρχικά στο τουρκικό ΥΠΕΞ και στη συνέχεια το 1999 ο ρόλος του αναβαθμίστηκε και υπάχθηκε από τον εκάστοτε Τούρκο Πρωθυπουργό. Έχει ως αποστολή την ανάπτυξη προγραμμάτων οικονομικής, εκπαιδευτικής, εκπαιδευτικής και τεχνολογικής συνεργασίας με ξένα κράτη.Ο οργανισμός ΤΙΚΑ διαθέτει 50 γραφεία συνδέσμων σε 48 χώρες και δραστηριοποιείται σε 140 συνολικά χώρες.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τον οργανισμό ΤΙΚΑ ως οργανισμό διείσδυσης στις κοινωνίες των κρατών που θέλει να επηρεάσει, στο πλαίσιο του δόγματος Νταβούτογλου του οποίου κεντρικό σημείο αποτελεί η εστίαση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στα πεδία της γεωπολιτικής επιρροής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται τέτοια πρόταση. Την 01/3/2016 ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Yalçın Akdoğan δήλωσε στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ, ότι η χώρα του επιθυμεί να ανοίξει παράρτημα του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε να έχει γίνει αντιληπτό  το τι κινδύνους θα μπορούσε να δημιουργήσει η αποδοχή τέτοιων προτάσεων από οποιαδήποτε ελληνική Κυβέρνηση.Κι επειδή ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου και καλό θα ΄ναι να το΄ χουν στο νου τους όσοι καθήσουν απέναντί του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016