Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

TRUMP: «The Germans are bad, very bad».ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟ

Με τη φράση αυτή, ο, με γερμανικές ρίζες, πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται στην εθνική αστική τάξη της γερμανίας και στον πολιτικό της εκφραστή, τη γερμανική κυβέρνηση (Σόιμπλε-Μέρκελ) και όχι βεβαίως στο σύνολο του γερμανικού λαού. Συγκεκριμένα η κριτική του αφορούσε στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο έφθασε τα 253 δισ. Ευρώ το 2016, όταν οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 64,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γερμανία το 2016.

Ποιός μηχανισμός της Ε.Ε. κινητοποιήθηκε κατά της Γερμανίας για αυτήν την  παρανομία της Γερμανίας (για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια), μιας και ευθέως παραβαίνει τις Συνθήκες , αλλά και τα συμφωνηθέντα στο Μάαστριχτ; Ουδείς.

Απεναντίας βάλλουν κατά της Ελλάδας και των κρατών-μελών του Νότου της ΕΕ διαρκώς. Πυροδότησαν την κρίση χρέους,κέρδισαν και κερδίζουν από αυτή,καταδικάζουν ανθρώπους- κοινωνίες-κράτη στην υπανάπτυξη και την εκτεταμένη φτωχοποίηση, αρπάζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, εξαγοράζουν πολιτικούς, χειραγωγούν και εκμαυλίζουν συνειδήσεις μέσω των ΜΜΕ, επιβάλλουν συνθήκες αποικιοκρατίας – εργασιακό μεσαίωνα και κυρίως  μέσω των όρων της άνισης ανταλλαγής διαιωνίζουν τον Γερμανικό ηγεμονισμό και ναι τον γερμανικό ιμπεριαλισμό.

Η εθνική αστική τους τάξη αξιοποίησε το νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και δομής κλεπτοκρατικό χρηματιστικό σύστημα, που διαμόρφωσε το δολοφονικό για την πραγματική οικονομία πλέγμα σχέσεων τραπεζών-αμοιβαίων κεφαλαίων-θεσμικών επενδυτών-funds-ακόμα και τοκογλύφων που μέσω εμφανών και αφανών διαδρομών κερδοσκοπούν σε βάρος μας, μεγενθύνοντας την άνιση ανταλλαγή. Πρωτοστατούν οι εξωνημένοι πολιτικοί στυλ Σόιμπλε-Ντάισεμπλουμ-Λαγκαρντ, οι τραπεζίτες καριέρας στυλ Ντράγκι-Τρισέ-Ρέγκλινγκ,οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που αυτοπροβάλλονται ως δήθεν έγκυρα και αντικειμενικά. 

Όλοι,όμως, αυτοί οι δήθεν ισχυροί τρέμουν την εκλογική διαδικασία. Είχαν μια τεράστια αποτυχία με την εκλογή Τραμπ, γιαυτό και «έστησαν» με περισσή προσοχή το εκλογικό παιχνίδι στη Γαλλία, ώστε να αναδείξουν τον εκπρόσωπο του χρηματιστικού κεφαλαίου σε πρόεδρο. Βεβαίως η επιλογή Λε Πεν θα ήταν καταστροφική όχι μόνον για τη Γαλλία, αλλά και για όλους μας. Χειραγώγησαν και «υποχρέωσαν» τους γάλλους ψηφοφόρους στη λογική του μη χείρον βέλτιστον.

Στην περίπτωση, όμως, των γερμανικών εκλογών «παίζουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους». Μια χώρα με τέτοια εμπορικά πλεονάσματα, η «ατμομηχανή της ευρώπης», αλλά :

-με καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις,,

– με σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά να ζούν σε συνθήκες φτώχειας

-με φτωχούς το 15,7% του πληθυσμού, δηλαδή 12,9 εκατ. άτομα, παρά την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ.

-με τραπεζικό σύστημα υπό κατάρευση (χαρακτηριστικό παράδειγμα η η Deutsche Bank. Ο τραπεζικός αυτός κολοσσός, που το πάγιο ενεργητικό του ξεπερνά το μισό ΑΕΠ της Γερμανίας, εκτεθειμένος στην παγκόσμια αγορά των παραγώγων με 54 τρισεκατομμύρια ευρώ και των κρατικών ομολόγων με 9,6 τρις ευρώ, είναι βαριά άρρωστος. Ο αποκαλούμενος «βράχος» του γερμανικού ιμπεριαλισμού είναι μια «μαύρη τρύπα» 35 τρισεκατομμυρίων ευρώ ακάλυπτων τοξικών τραπεζικών «προϊόντων» και αποτελεί την νέα «Lehman Brothers» του 2008, αλλά με πολύ χειρότερους όρους).

-με βιομηχανία βουτηγμένη σε παγκόσμια σκάνδαλα (δύο «φωτεινά σύμβολα» συστηματικής απάτης του γερμανικού ιμπεριαλισμού,η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η Siemens στον χώρο της τεχνολογίας)

αντιμετωπίζει λοιπόν η Γερμανία ουσιαστικό εσωτερικό πρόβλημα. Με κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό τα παπαγαλάκια των μίντια και των δημοσκόπων φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν τα ποσοστά της Μέρκελ και του Σουλτς.

Η Ελληνική αντεπίθεση που απαιτούμε 

Τι θα συμβεί, όμως, αν κάποιοι στην Ελλάδα αποφασίσουν τώρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου,να απαιτήσουν τα οφειλόμενα της Γερμανίας στην χώρα μας; Δηλαδή αν απαιτήσουμε την άμεση καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου; Αν τολμήσουμε την εγγραφή εδώ και τώρα αυτών των απαιτήσεων μας  στον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 μετά από σχετική του αναμόρφωση και απόφαση της ελληνικής Βουλής;  Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να υπάρξει η σχετική πολιτική βούληση. Να υπάρξει έστω και μια ερώτηση ενός Βουλευτή, που θα θέτει το θέμα και θα δίνει την ευκαιρία σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να το προχωρήσουν. Να υπάρξει αντίστοιχη ερώτηση έλληνα ευρωβουλευτή στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να πάρει έκταση το θέμα. Κατά τον Δαμιανό Βασιλειάδη, η γερμανική κοινή γνώμη δεν γνωρίζει την υπόθεση: «Ούτε το 15% δεν το ξέρει. Οσο για τη νεολαία, εκεί το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο»( http://www.dimokratianews.gr/content/73610/germaniko-nai-stis-axioseis-gia-tis-ofeiles)

Ή τι θα συμβεί, όμως, αν κάποιοι από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση στην Ελλάδα και ίσως και έλληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες ζητήσουν την άμεση ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από την παρ.9 του άρθρου 7 του Κανονισμού 472/2013 (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:140:0001:0010:EL:PDF). Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον Κανονισμό: «Τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής (άρα και η Ελλάδα) διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία». Και τότε να δούμε πόσα πρέπει να επιστρέψουν οι Γερμανικές Τράπεζες-το ΔΝΤ και οι λοιποί στην Ελλάδα, ως αποζημιώσεις και ποιό θα είναι το πραγματικό χρέος της Ελλάδας.

Ή τι θα συμβεί, όμως, αν κάποιοι από εμάς μαζικά «βομβαρδίσουμε» τη Γερμανική κοινή γνώμη με το παρακάτω γράφημα:

(πηγή: http://www.trapshooters.com/attachments/170320054624-nato-chart-spending-percentage-gdp-032017-780×439-jpg.923209/).

Στο γράφημα φαίνεται το ποσοστό του ΑΕΠ, που κάθε χώρα εισφέρει-δαπανά για το ΝΑΤΟ. Και εκεί μπαταξήδες οι γερμανοί. Η φτωχοποιημένη και από τους γερμανούς Ελλάδα δαπανά το 2.36%, ενώ η «ισχυρή» Γερμανία κάτω από το όριο του 2% (ως όφειλε ως μέλος του ΝΑΤΟ), μόλις το 1.2%. Με ξένα κόλυβα …για ακόμα μια φορά . Άλλοι αναλαμβάνουν να πληρώνουν την κοινή άμυνα. Εδώ δεν ισχύουν οι κανόνες, οι συνθήκες, οι συμμαχικές υποχρεώσεις κ. Σόιμπλε, κα Μέρκελ ; 

Τι θα συμβεί, όμως, αν κάποιοι στην Ελλάδα αποφασίσουν τώρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να ενημερώσουν τη γερμανική κοινή γνώμη με τα στοιχεία του χρέους, όχι μόνον του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου και κυρίως του γερμανικού. Θα μάθουν λοιπόν, ότι:

Σύμφωνα με έκθεση McKinsey Global Institute, κατά την περίοδο 2007-2014 το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 57 τρισ. δολλάρια, αγγίζοντας στις 31/12/2014 το ιλιγγιώδες ύψος των 200 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων.

-Στην τελευταία έκθεση του το Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών αναφέρει ότι, το συνολικό χρέος από το 3ο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε και πάλι κατά 11 τρισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη 9 μήνες του έτους, χτυπώντας ένα νέο υψηλό όλων των εποχών ύψους 217 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, στα τέλη του 2016, τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους είναι σήμερα περίπου 325% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016