Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζον Μπας σε γραπτή δήλωσή τους εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τις διαδικασίες έκδοσης βίζας.

Ο Αμερικανός πρέσβης προσάπτει ευθύνες στις τουρκικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας χωρίς όπως λέει να δώσουν τη παραμικρή εξήγηση για τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Αν οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας έχουν τέτοια αντιμετώπιση είναι εύκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους που δεν έχουν την “αμερικανική ομπρέλα” να τους καλύπτει.

Ο Ερντογάν πιάνει ομήρους και δεν το κρύβει. Σε ομιλία του στο Αφιόν Καραχισάρ το είπε καθαρά στους δυτικούς: “Αν θέλετε τους ανθρώπους σας, δώστε μας τους γκιουλενιστές”!

Η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη:

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016