Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα SHQIP, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πανεπιστημίου του Ελμπασάν, τελετή για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Bilal Xhaferri, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τσαμουριά».
Στην τελετή συμμετείχαν, καθηγητές, μελετητές, φίλοι και συνάδελφοι του ποιητή καθώς και φοιτητές. Επίσης παρευρέθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, βουλευτής Tahir Muhedini ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα και πιστεύω ότι και εσείς έχετε ακούσει τους πολιτικούς μας να λένε ότι έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Εγώ διαρκώς έχω τονίσει, και στην Αλβανία αλλά και στο εξωτερικό, ότι δεν υπάρχει λόγος, οι πολιτικοί να κάνουν τέτοιες δηλώσεις για καλές σχέσεις. Πώς μπορεί να έχουμε καλές σχέσεις με μια χώρα, η οποία διατηρεί σε ισχύ το νόμο του εμπολέμου με την Αλβανία; Το Ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής για το Τσάμικο ( το οποίο δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή) θα πρέπει να ενσωματωθεί στην πολιτική ατζέντα του ΥΠ.ΕΞ και να συζητηθεί με σκοπό την επίλυσή του» .
Ο Muhedini, δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα, χρησιμοποιεί το νόμο του εμπολέμου για να εμποδίσει την Αλβανία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016