Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας “πιάσουν στον ύπνο” στο Αιγαίο αλλά είμαστε πάντα εκεί!

Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίες εδώ και κοντά ένα χρόνο ξεπερνούν κάθε λογική, έχουν μεταξύ κι ένα στόχο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Είναι ένα είδος “ελέγχου αντανακλαστικών” του ελληνικού αμυντικού συστήματος στο Αιγαίο. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να “φυλάς σκοπιά” σ΄ ένα χώρο όπως το Αιγαίο με τόσα νησιά,νησίδες και βραχονησίδες. Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, είναι πιθανό κάποιος να ανέβει σε κάποια απ΄ αυτές. Το ζήτημα είναι να είμαστε έτοιμοι να τον κατεβάσουμε!

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και στις ΕΔ το άκρως ενθαρρυντικό συμπέρασμα είναι ότι σε καμία από τις προκλήσεις των Τούρκων δεν “έχουμε πιαστεί στον ύπνο”. Πάντα είμαστε εκεί που οι Τούρκοι υποτίθεται ότι εμφανίζονται …αιφνιδιαστικά. Ο Τούρκος Αρχηγός Ακάρ θα είδε μάλλον με απογοήτευση το σκάφος του ελληνικού Στόλου να τον περιμένει στα Ίμια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι υπηρεσίες πληροφορίων των ΕΔ δουλεύουν καλά. Γι΄ αυτό και πρέπει να τις αφήσουμε να εργαστούν απελευθερωμένες από λογικές και πρακτικές του παρελθόντος που επιβάλλουν σε έμπειρους αξιωματικούς που έχουν πια εμπειρία στις πληροφορίες να φεύγουν από τη θέση τους για να πάνε να κάνουν το διοικητή σε κάποια μονάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016