Στις 13 Ιουλίου τo τουρκικό ΓΕΕΔ στην επίσημη ιστοσελίδα του και ειδικότερα στην καθημερινή ανακοίνωση που εκδίδει για τις δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , ανέφερε ότι ανατέθηκε σε φρεγάτα  (GOKCEADA) η επιτήρηση της πλωτής εξέδρας γεωτρήσεων WEST CAPELLA.

Στην χθεσινοβραδυνή  του ανακοίνωση το τουρκικό ΓΕΕΔ κάνει …γαργάρα την επιτήρηση της γεώτρησης από το WEST CAPELLA και αναφέρει ότι η τουρκική φρεγάτα συμμετέχει στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ) και παράλληλα συνοδεύει το ερευνητικό BARBAROS Η. PASA. 

Βέβαια στην περιοχή που κινείται το BARBAROS δεν υπάρχει τουρκική φρεγάτα, μετά το “άγριο πρέσινγκ”  από την αμερικανική αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο GEORGE W. BUSH.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016