Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ίσως να μην έχει καταλάβει τι “φωτιές άναψε” στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων με την απόφασή του να ανακηρύξει το 2018 σε Έτος Μέριμνας Προσωπικού! Τις τελευταίες ημέρες, μετά από την ανακοίνωση, τα μηνύματα για καθημερινά προβλήματα του προσωπικού “πέφτουν βροχή” στο e mail του Militaire.gr!  Προβλήματα που σ΄ όλους εμάς τους “τακτοποιημένους” σε γραφεία μπορεί να μας φαίνονται απλά, αλλά για τον κόσμο που τα βιώνει κάθε μέρα είναι βασανιστικά.

Ανάμεσα στα μηνύματα, ξεχωρίσαμε κάποιους παλιούς “γνωστούς”! Είναι οι …πιγκουίνοι του Στόλου! Είχαμε γράψει γι΄ αυτούς πριν από ένα χρόνο ακριβώς! Πρόκειται για πληρώματα πολεμικών μας πλοίων τα οποία έχουν γίνει αναγκαστικά…πιγκουίνοι για να αντέξουν το ψύχος μέσα στα πλοία! Βλέπετε, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο σε πολλά δεν υπάρχει θέρμανση! Το πρόβλημα πριν από ένα χρόνο υπήρχε κυρίως σε  μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες τύπου S. Κι όπως μας λένε οι “πιγκουίνοι” ακόμη υπάρχει! Τα πληρώματα παρακολουθούν με…αγωνία κάθε βράδυ την πρόγνωση του καιρού στα τηλεοπτικά δελτία,για να προετοιμαστούν!

Είναι τόσο δύσκολο να λυθεί το θέμα της θέρμανσης άραγε;

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016