Λύση από το ΓΕΝ για τους “πιγκουίνους”  του Στόλου! Από πέρυσι γράφουμε για τις φρεγάτες S που δεν έχουν θέρμανση. Φέτος το ΓΕΝ κινητοποιήθηκε.

Με το σήμα 091529Z ΙΑΝ 18 το ΓΕΝ ανταποκρίθηκε στο δημοσίευμα του militaire για το θέμα της θέρμανσης στις μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες τύπου “S”,  διατάσσοντας το Αρχηγείο Στόλου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες (αυτονόητες), ώστε να βρεθεί μια έστω και προσωρινή λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα που χρονίζει και αφορά άμεσα τις συνθήκες διαβίωσης και επιχείρησης (εν όρμω και εν πλω) το 2018, του στελεχιακού δυναμικού των συγκεκριμένων πλοίων.

Το Αρχηγείο Στόλου τώρα με την σειρά του δίνει προθεσμία στα πλοία με το πρόβλημα, ώστε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου:

α) Να κάνουν καταγραφή των ήδη υφισταμένων ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων τους και ανακατανομή αυτών στα διαμερίσματα ενδιαιτήσεων και στους χώρους εργασίας.

β) Να εξεταστούν οι δυνατότητες μερικής κάλυψης των αναγκών θέρμανσης των χώρων κατά τους χειμερινούς μήνες, με την προμήθεια των ιδίων προδιαγραφών θερμαντικών σωμάτων, των ήδη εγκατεστημένων.

γ) Να εκμεταλλευτούν τα ήδη εγκατεστημένα θερμαντικά σώματα που υπάρχουν στην παροπλισμένη φρεγάτα Μπουμπουλίνα.

Τώρα που φαίνεται ότι αυτό το θέμα κάπως θα λυθεί ας κοιτάξουν στον ΓΕΝ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των στελεχών του ΠΝ που έχουν στην οικογενειά τους ΑΜΕΑ. Το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό στον Α/ΓΕΝ και αναμένεται λύση.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016