Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σκότωσαν με επίθεση UAV τον δήμιο των τζιχαντιστών

Οι ΗΠΑ στα χνάρια του μασκοφόρου τζιχαντιστή που έγινε γνωστός στον πλανήτη από τα ανατριχιαστικά βίντεο των αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Π.Κουκ ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε επίθεση στα περιχωρα της πόλης Ράκα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες βρισκόταν ο Mohamend Emwazi.Αυτο είναι το όνομα του μασκοφόρου δήμιου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και είπε ότι η πληροφορία για τον θάνατο του Emwazi θα επιβεβαιωθεί σύντομα.

Εάν επιβεβαιωθεί, ο θάνατος Emwazi θα πρόκειται για το τέλος μιας επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2014. Τότε δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο ανατριχιαστικό βίντεο του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley .
Εμφανίστηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από αποτρόπαια βίντεο με τη θανάτωση των ξένων ομήρων – μιλώντας στην κάμερα , με κουκούλα στο πρόσωπό του, ένα μαχαίρι στο χέρι του και μια θήκη κάτω από το αριστερό του χέρι.
Emwazi πιστεύεται ότι συμμετείχε στις εκτελέσεις του Steven Sotloff, Αμπντούλ Ραχμάν Kassig, David Haines ,Alan Henning, οι δύο βρετανοί και Κέντζι Goto.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016